Şiirler, Resimli Şiirler
 Sağlıklı Günler Sizinle Olsun.. (14 sağlığına düşkün kişi online)


E-mail :
Şifre :
   
• Yeni Üyelik
? Şifremi Unuttum

Hazırlanıyor..
Televizyon beyin gelişimini etkiliyor
• Televizyon beyin gelişimini etkiliyor


BURSA (İHA) - Uzun süre televizyon izlenmesinin beyin gelişimini engellediğini belirten İletişim ve Eğitim Uzmanı Serkan Duru, Türk toplumun
İlgili Bağlantılar
nun kitap okumaya 16 saniye ayırırken, televizyon izlemeye 4 saat ayırdığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Kişisel Gelişim Seminerleri" çerçevesinde, Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Geleceği Okuyan Kalemler" konulu seminerde, ilköğretim okulu öğrencilerine, çarpıcı örneklerle kitap okumanın önemi anlatıldı. Türkiye'de bir gün içinde kitap okumaya ayrılan sürenin 16 saniye olduğunun vurgulandığı seminerde, televizyon seyretme oranının ise 4 saati bulduğu kaydedildi.

Seminerde, çocuklara kitap okumanın ve bilgiyi paylaşmanın faydalarını anlatan İletişim ve Eğitim Uzmanı Serkan Duru, kitap okumanın bakış açısını geliştirdiğini belirtti. Okumanın öneminin, Osmanlı Dönemi'ndeki hızlı gelişmeler ve hizmetler ile ciddi şekilde fark edildiğini anlatan Duru, bugün dünyanın süper gücü olarak kabul edilen ABD'nin de okumanın önemini fark ederek, edindiği bilgiyi paraya dönüştürebildiğine işaret etti. Ancak günümüz Türkiye'sinde okumanın öneminin henüz anlaşılamadığını dile getiren Duru, "Türkiye'de kitap okumaya ayrılan ortalama süre 16 saniyedir. Bu süre Almanya'da 24 dakikadır. Fakat Türkler günde 4 saatini televizyon izleyerek geçirmektedir. Bu da ciddi bir beyin çürümesine neden olmaktadır" diye konuştu.

Bu nedenle kitap okumanın ve okuyarak edinen bilginin paylaşımının oldukça önemli olduğunun altını çizen Duru, kitap okumanın içten gelen bir istek olduğunu özellikle çocukluk dönemlerinde edinilebilen çok faydalı bir alışkanlık olduğunu sözlerine ekledi.



Okunma Sayısı: 1292
Puan:
Oy veren:2 kişi Puan: 0
Diğer Başlıklar
• ŞOK DİYETLER ÖLDÜRÜYOR UYARISI
• Kısa ayrılıklar erotizmi besler
• Üniversite öğrencilerinde en sık görülen akne: Vul...
• Gençleşmenin 11 yolu
• İlaç ile sigarayı bırakma şansı 3 kat daha fazla
• Aspirin yerine çikolata
• Aft nedir ?
• Bebek besleme teknikleri - anne sütü emzirme
• ZAYIFLAMAK İÇİN BASİT ÖNERİLER
• Yeni neslin kalbi tehlikede!
• Gastroözofageal Reflü Hastalığı
• KİLOLARINIZI YAKIN
• Evlenmeden önce neler yapmamız gerekir?
• DİYETTE BAŞARI İÇİN DOĞRU BESLENME
• Düşük bel kalçaları yakıyor!
• DISLERINIZIN BAKIMI
• Viagra
• Baş ağrısını hafife almayın
• YOĞURT KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN İDEAL
• AĞRILI CİNSEL İLİŞKİ (Disparoni)
• BİTKİSEL ZAYIFLAMA İLAÇLARI SİNİR SİSTEMİNİ ZAYIFL...
• Mutlaka anne sütü
• Çikolata kistine dikkat!
• Hayat bizi hasta ediyor!
• Çağın hastalığı: Depresyon!
Önemli Not: Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut ilaç tedavisinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Sitemiz bilgilendirme amaçlıdır.