Şiirler, Resimli Şiirler
 Sağlıklı Günler Sizinle Olsun.. (18 sağlığına düşkün kişi online)


E-mail :
Şifre :
   
• Yeni Üyelik
? Şifremi Unuttum

Hazırlanıyor..
Anne adaylarına ilaç ve bitkisel besin uyarısı
• Anne adaylarına ilaç ve bitkisel besin uyarısı


BURSA (İHA) - Uzmanlar, anne adaylarının gebelikte ya da doğum sonrasında alacağı kontrolsüz ilaç ve bitkisel besinlerin bebeğe ve anneye za
İlgili Bağlantılar
arar verebileceği uyarısında bulundu.

Zübeydehanım Doğumevi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Özer Kutlu, özellikle gebeliğin erken döneminde herhangi bir kimyasal madde, ilaç, vitamin, bitkisel çay, besin katlı maddesi kullanmadan önce uzmana danışılması gerektiğini ifade ederek, "Daha önceden bazı hastalıklarınız veya durumlarınızda kullandığınız ilaçları gebe kalmadan önce doktorunuza danışınız. Bunların değiştirilmesi veya tamamen kesilmesi gerekebilir. Bazen reçetesiz satılan ilaçların bile gebelikte kullanımı riskli olabilir. Doğumdan hemen sonra aspirin içilmesi bebekde ve annede ciddi kanamalara yol açabilir. Bitkisel kaynaklı besin katkıları veya içeçekler fazla denetim altında değildir. Bu nedenle gebelikte kullanımları sakıncalı olabilir. Fazlaca nane çayı içilmesi rahimde kasılmalara yol açmaktadır. Bu da gebelikte tehlikeli olabilir" dedi.

Özer Kutlu'nun tavsiyleri ise şöyle:

"Yasa dışı ilaçlardan kesinlikle uzak durunuz. Asla bir başkası için yazılmış ilaçları kullanmayınız. Doktorunuza danışmadan reçetesiz satılan ilaçları bile kullanmayınız. Gebelik öncesi kullandığınız ilaçları doktorunuza bildiriniz. Bitkisel kaynaklı çaylar veya besin katkılarından uzak durunuz. Devam eden herhangi bir tedaviyi kendi başınıza terk etmeyiniz."


Okunma Sayısı: 835
Puan:
Oy veren:3 kişi Puan: 5
Diğer Başlıklar
• Her gün 16 bin kişi AIDS virüsü kapıyor
• Aspirin yerine çikolata
• Erkek Cinsel Sorunları
• Anne sütü ağrıyı da kesiyor!
• Dünyanın çevresel sorunları
• 35 yaşın üzerinde kısırlık nedir?
• Kalp hastalarının cinsel aktiviteleri
• BİTKİ ÇAYI ZAYIFLATMIYOR
• Ağrıyı ilaçla geçiştirmeyin
• Epizyotomi
• Çocuğunuz tatilde hep evde mi?
• ADET GÖREMEME: AMENORE
• Ruhunuz için yardım
• AĞIZ BOŞLUĞU
• Stres yaşıyor musunuz?
• Yaz aylarında kazaya dikkat!
• Tatil bitti kabusu
• Gençler intiharı seviyor mu?
• Uykusuzluktan en çok kadınlar dertli
• Dondurma alırken dikkat!
• Stresi çay ile yenin!
• Alafranga tuvaletler mikrop saçıyor
• Dermoid Kist Matür Teratom
• Fast food beyin sağlığını bozuyor
• Anne adaylarına makyaj uyarısı
Önemli Not: Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut ilaç tedavisinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Sitemiz bilgilendirme amaçlıdır.